Vrnjačka Banja- u gostima Solaris Resort-a

Vrnjačka Banja

Dobili smo poziv od Solaris Resort-a da budemo njihovi gosti i provedemo vikend u Vrnjačkoj Banji. Ivan je u banji bio na pripremama pre više od 15 godina, a ja ne pamtim kada sam bila. Prvi utisak je da je banja nekako gospodstvena, da podseća na neko davno vreme. U banju se u zlatno doba dolazilo vozom do mesta Vrnjci, a onda fijakerom do vile u kojoj se odsedalo. Vile koje su tih sedamdesetih godina primale ugledne goste i danas stoje ponosno i skoro svaka iza svojih vrata krije različite priče i intrige. Izvori vode su veoma lekoviti i nadaleko poznati. Kažu da se voda po kvalitetu poredila sa vodom u čuvenoj češkoj banji Karlove Vari. Šetalište u centralnom delu je dugačko i šarmantno. Stazom ima dosta kafića, suvenira i dečjih zezalica. Park je odmah uz šetalište. Dug je preko 2km i u njemu se nalazi mnoštvo izvora, paviljona, fontana, dečje igralište, veštačka stena, tereni za tenis, japanski vrt, lavirint, kao i brojne skulpture. Gde god se nađeš oko tebe je neka klupica za odmor i uživanje u atmosferi. Celom dužinom parka teče Vrnjačka reka. Sve to čini centar banje jednom ogromnom šetačkom zonom. Sofija je vozala bicikl tri dana i stvarno je odlično za to. Probali smo i onaj četvoroticikl i puno je teže nego što izgleda.

Solaris Resort

 

Solaris Resort je hotel prilagođen potrebama porodica. Ima odličnu, veliku igraonicu za decu u kojoj je Sofija prvi put, apsolutno samovoljno rešila da ostane da se igra zadnjeg dana dok smo mi bili u spa centru i dok smo se spakovali. To u prevodu znači da je devojka koja radi u igraonici bila Sofiji zabavnija od bazena, u prevodu potpuni genijalac.

Spa centar je dosta veliki i vrlo je luksuzno opremljen. Sve je veoma čisto, novo i lepo. Ima svega od sadržaja: raznih sauna, parno kupatilo, đakuzi, slanu sobu, ledenu sobu, zatvoreni bazen. Jedna opcija nas je oduševila, a to je masaža za decu, koja može biti sa čokoladom ili tuti fruti. Sofija je, naravno, izabrala čokoladu. Fizioterapeutski tim je bio veoma strpljiv sa njom i nakon što je nakon pola sata premišljanja rešila da je vreme za masažu, stvarno su se potrudili da njoj to bude fantastičan doživljaj. Posle masaže je sačekalo čoko mlekce. Totalno ludilo. U spa delu deca mogu da koriste samo bazen i slanu sobu, ali smo mi naizmenično koristili sve sadržaje. U spoljnom delu postoje još dva otvorena bazena, ali nije bilo dovoljno toplo da bismo ih koristili. Jedan od njih je bio dizajn bazen, projektovan tako da podseća na plaže Sejšela, a drugi je sa tropskim barom, gde bismo rado popili koktelčić tokom leta.

View this post on Instagram

Kad dan počne tako što Sofija ode na masažu čokoladom, evo ne znam da li bi je pre pogrickala ili se istopila od oduševljenja! Malenica je rođena pod srećnom zvezdom. 🧖‍♀️ Hvala vrlo strpljivom osoblju @solarisresort na neverovatnom strpljenju i entuzijazmu. Krenula je oduševljena, već pet dana priča o tome kako će na masažu čokoladom u Vrnjačkoj Banji. Onda smo došli do sobe za masažu i gospođica je rešila da neće. Svi su nam pomogli da je animiramo i nakon 15 minuta je ponovo odlučila da je to super ideja. Pola sata je uživala skroz, kao matora, nije se čula. 👳‍♀️ Tako mala, a već zna šta valja. 😂 . . . #sofija #masaža #masazazadecu #solarisresort #vrnjackabanja #tamovamo #spa #wellness

A post shared by Tamo Vamo- porodična putovanja (@tamovamo_) on

Klopu u hotelskom restoranu Biber moram posebno da pohvalim. Pored toga što je sve bilo izuzetno ukusno i obilno, prezentacija je bila potpuno fantstična. Volim kada su mi tanjiri raznobojni, jakih, svežih boja, a ovde se zaista vodi računa o svakom detalju.

U subotu uveče je u bašti restorana bila svirka, onaklo letnja, lepršava. Samo pevač, gitara, roditelji sa ponekom čašom vina i klinci koji jurcaju unaokolo. Što se mene tiče, sva čula su mi bila zadovoljena.

 

Goč

Poslednjeg dana smo rešili da odemo na Goč. Provozali smo se serpentinama do gore, obišli jezero Selište, klopali u krčmi sa pogledom na ski staze. Odlično je za uživanje u pravoj planinskoj idili. Još uvek je nekomercijalizovana planina i nadamo se da će tako i ostati. Postoje dobre opcije za planinarenje i vožnju bicikli.

Još malo utisaka

Pre polaska kući smo otišli u šetnju kroz banju sa vodičem. Našli smo se sa presimpatičnom i vrlo pozitivnom Marijom, devojkom koja je odrasla u banji i licencirani je vodič. Na ideju da uopšte angažujemo vodiča smo došli putem akcije: Putujem Srbijom, biram svog vodiča, na sajtu Priče sa dušom. Akcija je nastala sa idejom da se podrže lokalni vodiči u ovo teško vreme za turizam. Ispostavilo se da je to bio pun pogodak. Čuli smo od nje zaista mnogo zanimljivosti i anegdota kroz istoriju banje. Duboko mi se urezala rečenica koja glasi: “Nemojte očekivati rezultate banjskog lečenja ako donesete posao sa sobom” banjskog doktora Tome Milića. Imajte to na umu pre nego što se zaputite ka banji naredni put. Ako nekome zatreba vrhunski vodič, Marijin telefon je 064/347-10-92.

 

Za kraj, moto Solaris Resorta je: “Dolazite kao gost, a odlazite kao prijatelj hotela”, što se u potpunosti uklapa sa našim doživljajem, jer su nas ljudi oduševili kako svojim profesionalizmom, tako i jednom toplom, prijateljskom atmosferom.