O nama

Mi smo Milena, Sofija, Vukša, Sara i Ivan Ajdačić, porodica koja voli da putuje i uživa u novim avanturama. Na ovom blogu se nalaze avanture, putovanja, manje i veće ekskurzije koje smo na osnovu naših zajedničkih interesovanja organizovali i sprovodili u delo. Naravno u skladu sa mogućnostima i slobodnim vremenom.

Ovde ćete naći naša zapažanja, fotografije različitih zemalja, gradova, planina, mora, okeana, reka, jezera, ljudi koje smo upoznali, kao i zanimljivih slučajnih prolaznika.
Tokom proteklih godina zajedničkih putovanja obišli smo razne vodeće turističke destinacije koje nas sve interesuju i mame, ali i mnoga manje poznata mesta koja ponekad skrivaju isto toliko zanimljivog.
Do sada smo obišli 305 gradova u 52 zemlje, preleteli smo nekoliko stotina hiljada milja, spavali smo na najrazličitijim mestima (od najgorih rupa koje možete da zamislite do hotela sa 5*), probali ludu hranu, upoznali mnogo sjajnih ljudi.

U avgustu 2016. na svet je došla Sofija i donela nam nezamislivo mnogo sreće i ljubavi. Od tada naša putovanja imaju potpuno novu dimenziju. Naravno da je logistički komplikovanije putovati sa detetom, nego sa dva ranca i minimalnom količinom stvari. To ne znači da je nemoguće. Vukša nam se pridružio u septembru 2019, a Sara u maju 2022. Misija nam je da dokažemo da kad dobiješ decu ne moraš da se skrasiš. Naprotiv želimo da utkamo u svoju decu ljubav prema svetu i žnatiželju za novim i nepoznatim mestima.
Na ovoj stranici arhiviramo naša porodična putovanja i delimo ih sa Vama a ujedno se nadamo da ćemo Vam biti inspiracija da i sami pokrenete avanturu.
Veliki pozdrav i srećan put svima koji putuju !!!